GratisConsult GratisConsult GratisConsult
 

klikgebit (kunstgebit op implantaten)?

Een klikgebit is een kunstgebit dat op eenvoudige wijze "vastgeklikt" wordt op implantaten ofwel "kunstwortels". Een tandimplantaat is een kleine, metalen schroefje. Dit schroefje bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. Een tandimplantaat stopt het slinken van het kaakbot en zorgt voor het behoud van uw eigen, unieke gezichtsexpressie. De implantaten worden door de tandarts-implantoloog (gebitsproblemen.nl specialist) geplaatst. Het plaatsen is een relatief kleine en eenvoudige ingreep van circa 30 minuten en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het vastgroeien duurt, afhankelijk van de uitgangssituatie, gemiddeld 6 tot 12 weken.

Overigens kunt u tijdens deze vastgroeiperiode, gewoon uw oude (aangepaste) prothese blijven dragen. U hoeft dus niet tandeloos de deur uit!

Nadat de implantaten vastgegroeid zijn, wordt het nieuwe kunstgebit aangemeten en vervaardigd, om uiteindelijk op de implantaten te worden bevestigd c.q. vastgeklikt. U kunt uw nieuwe kunstgebit daarna probleemloos in- en uitnemen (losklikken) om deze bijvoorbeeld te reinigen. Een kleefpasta is niet meer nodig; uw kunstgebit zit bij het eten, praten en lachen stevig in de mond!

De verankeringstechniek/ kliktechniek van implantaten bespaart u de mogelijke en soms vervelende bijverschijnselen van het traditionele, uitneembare kunstgebit, zoals onvoldoende houvast, klappertanden en pijn. Daarnaast voorkomt een kunstgebit op implantaten verder slinken van het kaakbot en dus het verder "invallen" van de mondhoeken. U zult zien dat, na plaatsing van uw nieuwe klikgebit, uw ingevallen mondhoeken zelfs enigszins "gelift" worden!
Lees meer over de kosten en vergoeding van een klikgebit

Vraag het aan een specialist bij u in de buurt

Om in aanmerking te komen voor vergoeding moet er vooraf toestemming worden gevraagd aan uw zorgverzekeraar. Gebitsproblemen.nl organiseert in samenwerking met de Gebitsproblemen.nl specialisten de mogelijkheid om een vrijblijvend consult over een klikgebit te krijgen bij u in de regio.

Tijdens dit klikgebit consult worden de mogelijkheden van een klikgebit besproken en de vergoeding door uw verzekeraar.

Lees meer over implantaten:
Wat is een implantaat
Voordelen implantaten
Mogelijkheden implantaten
Alternatieve bevestiging
Kom ik in aanmerking voor implantaten

A A A
Deel |