GratisConsult GratisConsult GratisConsult
 

Implantaat behandeling stap voor stap

Het plaatsen van implantaten is een kleine ingreep

Gelukkig is er de laatste jaren in de wereld van de tandheelkunde veel veranderd en volgen nieuwe technische mogelijkheden elkaar snel op. Dit geldt vooral voor het toepassen van implantaten. Op dit gebied heeft zich een ware revolutie voltrokken. Vroeger was dit nog een vrij stevige ingreep maar vandaag de dag stelt het vrij weinig meer voor. De implantaten worden geplaatst in c.a. 30 minuten en twee tot drie maanden later (ondertussen kan het oude kunstgebit gewoon gedragen worden, of kan er een tijdelijke voorziening geplaatst worden) wordt het gebit, kroon of brug muurvast op het implantaat geplaatst. Het gevolg is dat uw kauwfunctie weer helemaal terug is en er gerust in een appel of biefstuk kan worden gebeten. Ook komen de natuurlijke spraakklanken weer terug.

Vraag om een GRATIS CONSULT bij de Gebitsproblemen.nl specialist in uw regio via:
0164  271077 of volg de
3 stappen op de website

De behandeling gebeurt in een vijftal stappen. Hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende stappen of bekijk de film behandeling implantaten.

Stap 1.  Het vooronderzoek

Voor de start van een implantaatbehandeling vindt een onderzoek plaats

Voor het slagen van de behandeling is het van belang dat er gegevens over uw gezondheid bekend zijn. Dit gebeurt door het invullen van een vragenlijst. In de lijst staan vragen over uw algemene gezondheid, gebruik van medicijnen, complicaties of medische problemen bij eerdere tandheelkundige behandelingen, en eventuele allergieŽn. Ook worden er tijdens dit vooronderzoek rontgen fotoís gemaakt van uw kaak. Zijn uw medische achtergronden ingevuld en zijn de fotoís gemaakt van uw kaak, dan wordt de toestand van uw mond nader bekeken. Meestal zal de implantoloog vaststellen wat voor u de mogelijkheden van een behandeling met implantaten zijn. In meer gecompliceerde gevallen is hiervoor een tweede consult nodig, omdat er meer informatie over uw gebitstoestand moet worden verzameld en bestudeerd.

Stap 2.  Plaatsing van de implantaten

Het plaatsen van implantaten is een pijnloze behandeling

De tweede stap in de behandeling is het plaatsen van een of meerdere implantaten. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Voor de gehele behandeling wordt meestal 1 uur uitgetrokken. Eerst wordt een plaatselijke verdoving gegeven. De verdoving dient ervoor dat u tijdens de behandeling niets voelt. Nadat de verdoving is ingewerkt wordt er een klein sneetje in het tandvlees gemaakt en wordt het tandvlees opzij geschoven.(fig. 2)

Vervolgens wordt er met een klein boortje een gaatje in het kaakbot gemaakt. De diepte en de diameter van het gat is afhankelijk van de maat van het gebruikte implantaat. De diameter kan varieren van 3.2 millimeter tot 5 millimeter. (fig. 3) ( fig.4)  (fig. 5)

 

Na het boren van het gaatje wordt het implantaat geplaatst. (fig. 6)  (fig.7)

 

Als het implantaat geplaatst is wordt vervolgens een afdekschroefje op het implantaat geschroefd. (fig. 8) (fig. 9) Tenslotte wordt het tandvlees met een kleine hechting gesloten. (fig. 10) Hierna volgt de rustperiode. (fig. 11)

 

Stap 3. Rustperiode

Rust is belangrijk voor het slagen van de behandeling

Na het inbrengen van de implantaten volgt de rustperiode. Afhankelijk van de individuele situatie kan de tijd dat dit duurt variŽren van 6 weken tot maximaal 6 maanden. Deze rustperiode is ervoor bedoeld omdat het bot de gelegenheid moet krijgen om aan de implantaten vast te groeien. Een tot twee weken na het plaatsen van de implantaten worden de hechtingen verwijderd en controleert de tandarts de nieuwe situatie in de mond. Tijdens de rustperiode zijn er verschillende mogelijkheden om de ontbrekende tanden tijdelijk te vervangen of uw prothese te dragen. (fig. 11) U hoeft dus tijdens de behandeling niet tandeloos door het leven te gaan.   

Stap 4. Plaatsing van de eindopbouw/prothese op implantaten

U krijgt vaste tanden op implantaten

Na de rustperiode volgt de fase, waarin een verlengstukje (opbouw) op het implantaat wordt geplaatst. Voordat deze opbouw geplaatst kan worden wordt er een klein gaatje in uw tandvlees gemaakt. Ook dit gebeurt weer onder verdoving dus u zult hier niets van voelen. Vervolgens wordt het genezingsschroefje eruit gedraaid. (fig 12) Op het implantaat kan nu de definitieve opbouw geplaatst worden. (fig 13 en 14) Op deze opbouw zal dan een kroon, brug of overkappingsprothese gemaakt worden. (fig 15) 

 

Stap 5. HygiŽne implantaten

Schoonhouden van implantaten is heel belangrijk

U heeft nu nieuwe tanden die functioneren en voelen als uw natuurlijke tanden. Een goede mondhygiŽne is van het allergrootste belang voor het behoud van de implantaten. De belangrijkste plaatsen om schoon te maken zijn de overgangen van het implantaat naar het tandvlees. Hiervoor kunt u een kleine zachte tandenborstel, superfloss en/ of ragers in combinatie met Implaclean tandpasta gebruiken. Indien men deze gebieden zorgvuldig schoonhoudt blijft het tandvlees gezond en sterk, zodat het behoud optimaal is. lees hier de uitgebreide Implaclean poetsinstructies

1- fase en 2-fase behandeling

Er zijn een tweetal manieren om implantaten te plaatsen. De zogenaamde 1-fase en 2-fase systemen. Bij het 1-fase systeem steekt het implantaat na de plaatsing door het tandvlees heen, en bij een 2-fase wordt het implantaat onder het tandvlees geplaatst. Bij het 2-fase systeem moet het implantaat door middel van een klein gaatje worden blootgelegd. Beide systemen hebben hun eigen voordelen. Dyna Dental Engineering b.v. heeft beide systemen in het assortiment zodat de behandelaar altijd de beste keuze voor u kan maken.(fig. 16) (fig 17)

Vraag om een GRATIS CONSULT bij de Gebitsproblemen.nl specialist in uw regio via:
0164  271077 of volg de
3 stappen op de website

Meer informatie over behandeling met implantaten:
Film behandeling met implantaten
Behandelaar


A A A
Deel |